VIDEO Mii de oameni l-au petrecut pe ultimul drum pe un tânăr care a decedat în timpul protestelor din Minsk
Full Article 1 minutes read

VIDEO Mii de oameni l-au petrecut pe ultimul drum pe un tânăr care a decedat în timpul protestelor din Minsk

Pe 15 august, la Minsk, a fost petrecut pe ultimul drum Alexandr Taraikovski. Acesta a decedat în timpul protestelor din 10 august. Mii de oameni au venit cu flori la stația de metrou din strada Pușkinskaia, acolo unde tânărul a murit, informează portalul Tut.by.

„Îmi pare foarte rău pentru acest băiat, era încă destul de tânăr. Mi se pare că mulți aici nu se așteptau ca acest lucru să se întâmple lângă noi, nu departe de casa mea”, a spus unul dintre participanții la acțiune.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne din Belarus, Taraikovsi a decedat pe 10 august. În mâna acestuia a explodat „un dispozitiv neidentificat pe care voia să-l arunce în direcția polițiștilor”. Martorii oculari au spus însă că nimic nu a explodat în mâna tânărului.

Precizăm că în seara zilei de 9 august, în Minsk și în alte orașe din Belarus au avut loc proteste după ce Alexandr Lukașenko a câștigat un nou mandat de președinte. Până în prezent, în urma altercațiilor cu poliția, aproximativ 7000 de persoane au fost arestate. Totodată, angajații mai multor întreprinderi au anunțat grevă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: