VIDEO Militarii Armatei Naționale vor fi mobilizați pentru a ajuta autorităţile în gestionarea situației legate de COVID-19
Full Article 2 minutes read

VIDEO Militarii Armatei Naționale vor fi mobilizați pentru a ajuta autorităţile în gestionarea situației legate de COVID-19

Militarii Armatei Naționale vor fi mobilizați pentru a ajuta autorităţile în gestionarea situației legate de pandemia COVID-19, se anunță într-un comunicat al Ministerului Apărării.

x

În acest sens, Armata Națională este pregătită să intervină cu un număr de peste 1500 de militari și circa 160 unități de tehnică militară pentru a asigura patrularea în spațiile publice, alături de polițiști și carabinieri, în parcuri, spații de agrement și alte zone mai aglomerate de pe întreg teritoriul țării.

Aceeași sursă menționează că la necesitate, vor fi disponibilizate resursele logistice ale Ministerului Apărării pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei. „Vom pune la dispoziție unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, unități de transport, tot de ce au nevoie autoritățile pentru a face față situației”, a anunțat Ministerul Apărării.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: