VIDEO „Minciunile difuzate la TV și pe internet au devenit cele mai periculoase arme”. În Moldova va apărea Centrul Național de Apărare Informațională “Patriot”
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Minciunile difuzate la TV și pe internet au devenit cele mai periculoase arme”. În Moldova va apărea Centrul Național de Apărare Informațională “Patriot”

În Republica Moldova va fi înființat Centrul Național de Apărare Informațională ”Patriot”. Inițiativa aparține Președinției, iar anunțul a fost făcut de către șefa statului Maia Sandu. Noua instituție va avea rolul de combatere a propagandei.

Zi de zi Kremlinul și grupările criminale lansează atacuri hibride, utilizând arma propagandei, pentru a semăna ură în Moldova, pentru a slăbi încrederea noastră unii în alții și încrederea în statul nostru. Pentru că nu poate ajunge la noi cu tancuri, Kremlinul sponsorizează cu sume imense răspândirea minciunilor în mass-media și pe rețelele socializa, finanțează cu bani murdari grupă criminale. Minciunile difuzate la TV și pe internet au devenit cele mai periculoase arme”, a declarat șefa statului.

Astfel, pentru a combate dezinformarea și propaganda, Maia Sandu propune înființarea Centrului Național de Apărare Informațională ”Patriot”.

„Azi anunț inițiativa legislativă de a crea o instituție, care să combată propaganda dăunătoare statului Republica Moldova și să apere cetățenii noștri de manipulare și de atacurile propagandistice constante. În virtutea atribuțiilor oferite de Constituție în domeniul apărării și securității naționale, voi propune Parlamentului spre adoptare crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit simbolic “Patriot”. Centrul va avea misiunea de a coordona și implimenta politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național”, a anunțat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, centrul “Patriot” va avea două responsabilități de bază:

  • Să transmită informații veridice către publicul larg și să asigure un dialog constant cu cetățenii, precum și să colaboreze cu toate instituțiile statului în vederea promovării intereselor naționale și creșterii rezistenței societății noastre în fața dezinformării;
  • Să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea pentru eliminarea riscurilor generate de amenințările hibride și dezinformare asupra securității naționale.

Totodată, Maia Sandu spune că mâine, 30 mai, pe site-ul președinției va fi publicat proiectul de lege elaborat de Președinție, despre înființarea noii instituții de combatere a propagandei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: