VIDEO Miting la Tiraspol în susținerea Rusiei 
Full Article 1 minutes read

VIDEO Miting la Tiraspol în susținerea Rusiei 

Pe 6 martie, la Tiraspol a avut loc un miting de susținere a acțiunilor militare rusești în Ucraina. La manifestație au ieșit aproximativ o sută de oameni.

Protestatarii s-au adunat în centrul orașului, în pofida faptului că anterior Ministerul Afacerilor Interne local i-a numit pe organizatorii manifestației „provocatori” și le-a amintit localnicilor că adunările în masă au fost interzise în regiune din cauza Covidului.

Amintim că pe rețelele de socializare din regiunea transnistreană, pe 5 martie, au fost publicate apeluri de a merge la un miting în sprijinul Rusiei. Imediat, Ministerul Afacerilor interne din regiune i-a numit pe organizatorii „mitingului fals” – „provocatori care de fapt nu se află în regiunea transnistreană”.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: