VIDEO Moment penibil pentru Lavrov la ONU. Diplomații l-au lăsat să vorbească singur
Full Article 2 minutes read

VIDEO Moment penibil pentru Lavrov la ONU. Diplomații l-au lăsat să vorbească singur

Diplomații i-au întors spatele ministrului rus de externe Serghei Lavrov, în timpul ședinței Consilului ONU pentru drepturile omului. Potrivit Reuters, gestul a fost făcut în semn de solidaritate cu Ucraina.

Un gest similar a avut loc în timpul Conferinței ONU pentru Dezarmare din Elveția. Ministrul rus de Externe a declarat că este timpul ca armele nucleare americane din Europa să se întoarcă acasă, transmite BBC.

Lavrov era de așteptat să apară în persoană la Geneva, dar interdicțiile de călătorie au împiedicat acest lucru – așa că într-un mesaj preînregistrat, el a spus că Rusia este gata să vorbească despre stabilitate strategică cu SUA, dar a avertizat că Occidentul nu trebuie să ridice instalații militare în țările din fosta Uniune Sovietică.

El a părut, de asemenea, să ofere o nouă justificare a invaziei Rusiei în Ucraina, și anume pentru a împiedica Ucraina să dobândească arme nucleare.

Conduși de Ucraina, mulți ambasadori, inclusiv cei ai Regatului Unit, Germaniei, Australiei, Canadei, SUA și UE, au ieșit în timp ce Lavrov a început să vorbească.

 

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: