(VIDEO) Momentul în care ofițerii SIS și procurorii anticorupție ajung în biroul judecătorului Curții de Apel Bălți
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Momentul în care ofițerii SIS și procurorii anticorupție ajung în biroul judecătorului Curții de Apel Bălți

Jurnaliștii de la NordNews au reușită să surprindă momentul în care ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au descins cu percheziții la Curtea de Apel Bălți. Perchezițiile se desfășoară în biroul lui Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită și ar fi fost reținut pentru 72 de ore.

Întâmplător sau nu, jurnaliștii de la NordNews se aflau la intrarea în Curtea de Apel Bălți în momentul în care oamenii legii au descins cu percheziții.

Magistratul este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS, au constatat existența bănuielii rezonabile că, începînd cu anul 2014 și pînă în prezent, magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător.

Aceste bunuri includ: 3 automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile.

Amintim că, în cadrul ședinței din 16 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat inițierea urmăririi penale în cazul unui judecător. Potrivit surselor, ar fi vorba chiar de judecătorul Alexandru Gheorghieș, numit în 2016 în funcția de președinte al Curții de Apel Bălți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: