VIDEO Momentul în care premierul Slovaciei este împușcat în plină stradă. Care este starea oficialului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Momentul în care premierul Slovaciei este împușcat în plină stradă. Care este starea oficialului

Prim-ministrul pro-rus de la Bratislava, Roberto Fico, a fost împușcat pe o stradă din orașul Handlova, Slovacia. Oficialul, care ar fi fost rănit la abdomen și piept, este transportat cu elicopterul la un spital din Banska Bystrica. Acesta se află în stare critică, informează biroul Guvernului slovac. Suspectul a fost reținut. 

Cazul a avut loc pe 15 mai, lângă Casa de Cultură din orașul Handlova, unde avuse loc o ședință de Guvern.

Premierul Roberto Fico, însoțit de gărzile sale de corp, a ieșit din clădire și se plimba printre oameni. La un moment dat, un bărbat a tras patru focuri de armă. În urma împușcăturilor, prim-ministrul a fost rănit în abdomen și piept, potrivit presei slovace.

Pe online au fost publicate imagine video, surprinse exact după atac, în care se vede cum prim-ministrul a fost ridicat de la sol de gărzile de securitate, urcat într-o mașină și dus de la fața locului.

Inițial presa raportase că Roberto Fico este transportat cu elicopterul la un spital din Bratislava, însă, ulterior s-a anunțat oficial că destinația a fost schimbată, întrucât drumul până în capitală va dura prea mult. Astfel, prim-ministrul este transportat la o instituție medicală din orașul Banksa Bystrica.

Atacatorul a fost reținut imediat după ce a deschis focul. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din orașul Livice, Slovacia, relatează TV Joj. Poliția urmează să stabilească motivele acestuia.

(Rectificare 17:35) Informația vehiculată anterior de presă nu s-a dovedit a fi corectă. Potrivit Reuters, care face referire la un comunicat oficial transmis de biroul Guvernului slovac, starea premierului este critică.

***

Roberto Fico a preluat funcția de prim-ministru al Slovaciei în octombrie 2023, după ce partidul său „Direcția – Social Democrația” a câștigat alegerile parlamentare. În timpul campaniei electorale, Robert Fico a promis că se va opune ajutorului militar pentru Ucraina, care de peste doi ani se confruntă cu invazia rusă. Fico consideră că războiul provocat de Rusia în Ucraina poate fi rezolvat doar pe cale pașnică. Potrivit lui, Ucraina ar trebui să renunțe la toate teritoriile sale anexate de Rusia. Fico pledează, de asemenea, împotriva aderării Ucrainei la NATO, scrie Meduza.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: