VIDEO Monumentul liderului militar sovietic Nicolae Șciors din Kiev este demontat. A fost ridicat în urmă cu 69 de ani
Full Article 2 minutes read

VIDEO Monumentul liderului militar sovietic Nicolae Șciors din Kiev este demontat. A fost ridicat în urmă cu 69 de ani

Lucrările de demontare a monumentului liderului militar sovietic Nicolae Șciors din Kiev au început pe 9 decembrie. Potrivit Primăriei Kiev, monumentul va fi mutat la Muzeul de Stat al Aviației din Ucraina.

Administrația locală de la Kiev a precizat că obținut autorizațiile necesare pentru demolarea monumentului lui Șcior de pe bulevardul Șevcenko, după 6 ani. „Știți că primul apel al autorităților municipale către Ministerul Culturii pentru a retrage statutul de protecție a acestui monument a fost făcut în 2017. În toți acești ani, nu a fost posibil să se obțină un astfel de permis”, a declarat consilierul primarului de Kiev, Dmitro Beloțerkoveț, într-un comentariu pentru Ukrayinska Pravda.

Precizăm că, la începutul lui noiembrie 2023, Guvernul ucrainean a autorizat demontarea monumentelor poetului Alexandr Pușkin, a lui Șcior și al altor personalități rusești și sovietice din orașele ucrainene.

Nicolae Șciors a fost ofițer în Armata Imperială Rusă, iar în timpul Războiului Civil a devenit comandant de divizie în Armata Roșie. A fost ucis în august 1919 în luptele împotriva armatei Republicii Populare Ucrainene. Monumentul în memoria sa, din Kiev, a fost ridicat în 1954.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: