VIDEO Natalia Gavrilița a participat la un marș organizat de PAS Youth și a anunțat programe noi pentru tineri
Full Article 2 minutes read

VIDEO Natalia Gavrilița a participat la un marș organizat de PAS Youth și a anunțat programe noi pentru tineri

Aripa tânără a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS Youth) a organizat pe 1 iunie un marș, care s-a încheiat în fața Guvernului. La eveniment a participat și premierul Natalia Gavrilița, care a anunțat mai multe măsuri de sprijin pentru tineri. 

Natalia Gavrilița a mai menționat că astăzi va fi aprobat, în ședința de guvern, un nou program pentru tinerii care vor să își creeze afaceri. În cadrul acestuia va fi oferit suport de consultanță și credite cu componente de graturi și asistență nerambursabilă, în funcție de tipul de afaceri.

De asemenea, șefa guvernului a menționat un alt program nou – vouchere pentru tineri, pentru a crește participarea acestora la evenimentele culturale. „Cu ajutorul voucherelor finanțate din bugetul de stat, tinerii pot merge la concerte, spectacole, își pot procura cărți, pot merge la biblioteci, își pot finanța activitățile culturale”, a explicat Gavrilița.

Șefa Executivului a vorbit și despre planul pentru protecția copilului, adoptat tot pe 1 iunie. Acesta cuprinde măsuri pentru familiile tinere, pentru echilibrarea efortului în viața profesională și personală, dar și ajutor pentru copiii în condiții de vulnerabilitate din cauza lipsei părinților sau au fost martori sau victime ale unor infracțiuni.

„Vom continua să investim în copii și în tineri. În ultimele luni am crescut indemnizația pentru nașterea copiilor. (…) Am dublat scutirea personală de impozit pentru familiile cu copii, dar vom continua să ne gândim la căi creative și moderne pentru a face traiul tinerilor din Moldova plin de împliniri. Timpul pentru tineri este acum”, a conchis premierul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: