VIDEO Ninsori și viscol în jumătate de România. În Republica Moldova au căzut primii fulgi de zăpadă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ninsori și viscol în jumătate de România. În Republica Moldova au căzut primii fulgi de zăpadă

Mijlocul lunii noiembrie aduce viscol și ninsori în jumătate de România, scrie digi24.ro. Mai multe mașini au rămas blocate din cauza zăpezii, au fost solicitate utilaje pentru deszăpezire şi împrăștierea materialului antiderapant, iar într-o zonă circulația a fost oprită. Între timp în Republica Moldova au căzut primii fulgi de zăpadă din acest sezon. 

Presa română a scris, cu referire la autorități, că în localitatea Păltinoasa din judeţul Suceava zăpadă este depusă pe carosabil. În zonă continuă să ningă, iar mai multe autovehicule au rămas blocate.

Au fost solicitate utilaje, pentru deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant. Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, existând rută ocolitoare pe DN 2E.

Ninge și în zona de munte a judeţului Suceava, la Rădăuţi, şi în zona Ghimeş (Bacău). Carosabilul se prezintă majoritar umed, cu porţiuni de zăpadă frământă în strat de sub 1 cm.

A nins și în vestul României. Cinci utilaje pentru deszăpezire au intervenit noaptea pe DN 58 și DN 57B din judetul Caraș-Severin, răspândind 21 de tone de material antiderapant. Autoritățile române au avertizat că șoseaua este umedă pe toate drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest, iar pe DN 7A zona Obârșia Lotrului, DN 57B Oravița ieșire spre Bozovici și DN 58 Reșița-Anina drumul este umed, cu urme de zăpadă îmbibată cu material antiderapant de sub 1-2 cm.

Între timp, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu primii fulgi de zăpadă din acest sezon care au căzut în Republica Moldova. Se menționează că momentul a fost surprins pe șoseaua Chișinău-Leușeni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: