(VIDEO) Numărul de urgenţă 112: Peste 2 milioane de apeluri au fost preluate în 2022
Full Article 50 second read

(VIDEO) Numărul de urgenţă 112: Peste 2 milioane de apeluri au fost preluate în 2022

În anul 2022 la numărul Serviciului de urgență 112 în Republica Moldova au fost recepționate 2,3 milioane de solicitări din partea cetățenilor. Datele sunt prezentate în contextul Zilei europene a numărului de urgenţă 112, care este marcată pe 11 februarie.

Un operator 112 poate prelua în orele de tură până la 300 de apeluri. Timpul mediu de procesare a unui apel de urgență în anul 2022 a fost de 52 de secunde.

În Republica Moldova, Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 a fost implementat în martie 2018. Acest număr este rezervat apelurilor ce necesită intervenţia imediată a serviciilor de urgenţă. Cetăţenii pot apela la 112 pentru a contacta serviciile de urgenţă – poliţia,  serviciile medicale şi pompierii.

Numărul unic de urgenţă 112 este singurul număr care poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil, gratuit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: