VIDEO O femeie originară din Moldova locuiește de trei luni într-un subsol din Harkov, împreună cu fiul său de 8 ani
Full Article 2 minutes read

VIDEO O femeie originară din Moldova locuiește de trei luni într-un subsol din Harkov, împreună cu fiul său de 8 ani

Orașul Harkov al Ucrainei este ținta trupelor ruse de mai bine de două luni. Cel mai mult au avut de suferit cartierele din nord-estul localității, care sunt atacate cu artileria grea. În pofida pericolului de moarte, unii oameni continuă să locuiască acolo. Într-un subsol din cartierul Saltovka, corespondentul NM Vitalii Șmacov a găsit-o pe Iulia, o femeie originară din Râbnița. De trei luni, acest loc a devenit „acasă” pentru ea și fiul ei Mișa, în vârstă de opt ani.

Femeia spune că din tot blocul, mai sunt doar 6 persoane care nu au plecat.

Am multe animale aici – șase câini am acasă, patru pisici. Ai vecinilor și fără stăpân. Cineva trebuie să îi hrănească. Mi-e milă să îi părăsesc. Și cine te va primi cu animale?”, spune aceasta.

De la începutul războiului, s-a mutat împreună cu fiul său în subsolul clădirii. La Râbnița o așteaptă părinții și sora.

Sunt manichiuristă, am și lucrat aici (în subsol), am primit trei cliente. Oricum au mai rămas cliente”, povestește Iulia.

Mișa are 8 ani. Înainte de război, mergea la taekwondo, cursuri de engleză și șah.

Acum nu mai merg. Profesorul a plecat, dar eu am rămas. – Ai vrea să pleci de aici? – Am plecat deja o dată, însă ne-am întors. Îmi era dor de tata”, spune acesta.

Iulia spune că s-a obișnuit cu bombardamentele și nu îi mai este frică nici măcar de moarte.

„Toți mă sună și îmi spun că le este dor de casă. Eu am plecat, dar m-am întors. M-am convins că mai bine în acest condiții decât departe. Aici sunt pereții familiari”, mai spune aceasta.

Familia locuiește la circa 10 kilometri de linia frontului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: