VIDEO Parlicov, adresare către cetățenii Moldovei în patru limbi: română, rusă, bulgară și găgăuză
Full Article 3 minutes read

VIDEO Parlicov, adresare către cetățenii Moldovei în patru limbi: română, rusă, bulgară și găgăuză

În cadrul unei conferințe de presă din 2 noiembrie, ministrul Energiei Victor Parlicov a adresat un mesaj în patru limbi: română, rusă, bulgară și găgăuză. Oficialul a transmis că promisiunea bașcanei Evghenia Guțul despre furnizarea de gaz mai ieftin pentru cetățenii din Găgăuzia este una falsă, lansată înainte de alegerile locale din 5 noiembrie, care nu va fi îndeplinită.

Ministrul Energiei a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre așa-zisul „contract” publicat de bașcanul Evghenia Guțul, susținută de oligarhul fugar Ilan Șor, prin care aceasta promite gaz la un tarif de 10 lei/1 m3 pentru cetățenii din Găgăuzia. Victor Parlicov a declarat că contractul este fals și a adus mai multe argumente în susținerea acestei afirmații (Detalii – AICI).

După ce și-a expus argumentele și a răspuns la întrebările jurnaliștilor, Parlicov a transmis un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova.

Stimați concetățeni! Șor vă consideră proști, vă minte, iar contractul publicat de bașcan este un fals și nu poate fi executat. Ei fac promisiuni înainte de alegeri fără intenția de ale îndeplini, iar cei care în realitate caută gaz pentru toți consumatorii din Republica Moldova suntem noi – cei de la Guvern – prin compania Energocom”, a spus ministrul în română.

Ulterior, Victor Parlicov a transmis același mesaj în limbile rusă, bulgară și găgăuză.

Șeful de la Energie a menționat că cel mai greu a fost să învețe să pronunțe în găgăuză mesajul, întrucât nu cunoaște de loc acestă limbă, spre deosebire de română, rusă și bulgară. De altfel, ministrul a precizat și că a întârziat circa 20 de minute la conferința de presă, începerea căreia era planificată la ora 14:00, pentru că și-a antrenat pronunțarea în găgăuză.

Îmi cer iertare de la concetățenii noștri găgăuzi, dacă n-am pronunțat ceva corect. Vă spun sincer, m-am antrenat. Sper că m-ați înțeles bine”, a spus Parlicov, în rusă, după ce a transmis mesajul în limba găgăuză.

***

Pe 31 octombrie, Evghenia Guțul a declarat că cetățenii din UTA Găgăuzia vor achita 10 lei pentru un metru cub de gaze naturale, la iarnă. Bașcana a anunțat că a fost semnat un acord cu o companie turcă, care ar urma să livreze gaz în Găgăuzia, la un „preț special”. Mai mult, Guțul susține că poartă negocieri pentru a „ajuta” și consumatorii din raioanele Orhei și Taraclia.

Câștigă două bilete la concertul Bridge of Freedom: Okean Elzy și Alternosfera, care va avea loc în data de 5 noiembrie la Chișinău Arena. Răspunde corect la întrebarea: în câte limbi s-a adresa ministrul Energiei Victor Parlicov? Condițiile concursului le puteți citi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: