(VIDEO) PAS a depus o sesizare la CNA privind votul celor 6 PUZ-uri, care prevăd noi complexe imobiliare în Chișinău
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) PAS a depus o sesizare la CNA privind votul celor 6 PUZ-uri, care prevăd noi complexe imobiliare în Chișinău

Legalitatea celor șase Planuri Urbane Zonale (PUZ), care au fost aprobate în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC) din 20 și 21 decembrie, va fi investigată de către Centrul Național Anticorupție (CNA). Un demers în acest sens a fost depus pe 28 decembrie de către fracțiunea PAS din CMC.

Consilierii municipali din cadrul fracțiunii PAS susțin că proiectele au fost votate în lipsa unor avize favorabile din partea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„S-au aprobat anumite acte care vor favoriza în viitorul apropiat construcția multor blocuri multietajate. Astăzi suntem la Centrul Național Anticorupție, dar o să depundem și la Procuratura Generală, dar și la alte organe competente. Au fost încălcate prevederile legislative. Mai exact, a fost încălcat articolul 25 din legea 835, care spune clar că toate planurile urbanistice zonale trebuie să fie avizate de către autoritatea publică centrală. Acest fapt nu a avut loc”, a explicat vicepreședintele fracțiunii PAS, Zinaida Popa.

Amintim că pe 21 și 22 decembrie, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat șase noi Planuri Urbane Zonale concomitent. În prima zi, consilierii au reușit să aprobe doar patru din cele șase documente din cauza unor dispute îndelungate între susținătorii și oponenții acestui proces. Reprezentanții partidului socialiștilor, Platformei Demnitate și Adevăr, Partidul Comuniștilor, Partidul Unității Naționale și Partidul Social Democrat European, precum și mai mulți consilieri neafiliați, au votat în favoarea planurilor. Restul au fost împotrivă, dar au fost în minoritate.

Planurilor Urbanistice Zonale votate sunt următoarele:

  1. pe teritoriul adiacent str. Bucovinei, mun. Chişinău;
  2. perimetrul străzilor Timiș – Nucarilor – Bujorilor;
  3. str. Ginta Latină nr.16;
  4. str. Ghidighici nr.5;
  5. str. N. Testemițanu nr.31;
  6. perimetrul străzilor Meşterul Manole – Maria Drăgan – Otovasca – str. Uzinelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: