VIDEO Patriarhul Kiril al Rusiei, după anunțul lui Putin privind mobilizarea. „Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția sa”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Patriarhul Kiril al Rusiei, după anunțul lui Putin privind mobilizarea. „Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția sa”

Patriarhul Kiril al Rusiei i-a încurajat pe ruși să meargă la război, după mobilizarea militară anunțată de Kremlin. El a îndemnat să nu le fie frică de moarte pe fondul mobilizării.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, potrivit unui video postat de Nexta.

Vladimir Putin a susținut un discurs, miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia. Președintele rus a vorbit despre evoluția războiului, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”. El a spus că toţi cetăţenii care vor fi mobilizaţi vor avea statut de forţă armată deplină.

Totodată, în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și în teritoriile ocupate din regiunile Zaporojie și Herson din Ucraina, au început „referendumurile privind aderarea la Rusia”.

Așa-numitele comisii electorale au început să lucreze la ora 8:00, ora Moscovei. De asemenea, secțiile de votare pentru „votare” au început să se deschidă în Rusia.

Războiul în Ucraina a fost declanșat pe 24 februarie anul curent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: