(VIDEO) Percheziții la trei persoane din Chișinău și Leova: ar fi răpit un bărbat la București
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Percheziții la trei persoane din Chișinău și Leova: ar fi răpit un bărbat la București

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a făcut percheziții la trei persoane din Chișinău și Leova, care figurează într-un dosar penal pentru răpire din România. Au fost ridicate hainele folosite de un suspect la comiterea infracțiunii, telefoane mobile, o cartelă bancară și un înscris de ciornă. Descinderile au fost efectuate la solicitarea autorităților de la București. 

Potrivit unui comunicat publicat de PCCOCS, dosarul penal din România vizează faptele unui grup de cetățeni de pe ambele maluri ale Prutului. Suspecții ar fi răpit un bărbat de 33 de ani din parcarea unui bloc de locuit din București, după care l-au bătut și l-au lăsat fără mai multe lucruri de valoare. Infracțiunea a fost comisă în scopul estorcării de la bărbat a unor sume impunătoare de bani, fapt care însă nu le-a reușit.

Răpirea acestuia a fost denunțată autorităților de agentul de pază din bloc, care l-au găsit ulterior pe bărbat abandonat în stradă. După reținerea a doi suspecți în România, a urmat formularea unei comisii rogatorii către Procuratura Generală a Republicii Moldova, care a încredințat executarea ei procurorilor PCCOCS.

Perchezițiile comune au avut loc săptămână trecută, în Galați – România, dar și la Chișinău și Leova, în Moldova acestea fiind desfășurate cu sprijinul angajaților „Fulger.” Descinderile din Republica Moldova au vizat trei persoane. De la doi bănuiți au fost ridicate obiecte relevante cercetării penale (a treia persoană fiind plecată în afara țării, după comiterea infracțiunii): vestimentația unuia din ei folosită la comiterea infracțiunii, telefoane mobile, o cartelă bancară și un înscris de ciornă. Așa cum unul din bănuiți a refuzat colectarea probelor ADN, urmează colectarea lor forțată, în vederea transmiterii în România, pentru examinare.

Investigațiile desfășurate de autoritățile din România continuă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: