VIDEO Prizonieri ucraineni neînarmați, împușcați de soldații ruși la Bahmut. Kievul: este o crimă de război
Full Article 2 minutes read

VIDEO Prizonieri ucraineni neînarmați, împușcați de soldații ruși la Bahmut. Kievul: este o crimă de război

Procuratura Generală a Ucrainei a demarat o investigație, după ce pe mai multe canale de Telegram a apărut un videoclip în care un grup de militari ruși împușcă prizonieri de război ucraineni în districtul Bahmut, pe 24 februarie. Biroul Procurorului General al Ucrainei a anunțat lansarea unei anchete preliminare privind încălcarea legilor și obiceiurilor de război care implică uciderea intenționată.

Potrivit presei din țara vecină, înregistrarea video arată cum soldați ruși le ordonă unor militari ucraineni să iasă din tranșee, iar apoi îi împușcă cu arme automate. Se presupune că persoanele împușcate erau membri ai Brigăzii 92 de Asalt Separat sau ai unităților acesteia.

Comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme Dmytro Lubinets a declarat că cazul s-a produs pe 24 februarie, în zona Bahmut. Acesta a precizat că cel puțin șapte militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei au fost omorâți. Comisarul a calificat ceea ce s-a întâmplat drept o crimă de război și a adresat scrisori oficiale către Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii pentru ca acestea să consemneze și să recunoască public faptul că militarii ruși ucid prizonieri ucraineni.

Procuratura Generală a Ucrainei investighează în prezent 19 cazuri privind uciderea a 45 de prizonieri de război ucraineni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: