VIDEO Protest, la Chișinău. Susținătorii PACE: „Facem ordine în țară. Jos Maia Sandu”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest, la Chișinău. Susținătorii PACE: „Facem ordine în țară. Jos Maia Sandu”

La Chișinău are loc o acțiune protest organizată de Partidul Acasă Construim Europa (PACE), fondat și condus de către Gheorghe Cavcaliuc. Protestatarii scandează: „Maia Sandu nu uita Moldova nu-i țara ta”, „Jos Maia Sandu”.

Manifestanții au declarat că „la moment, în justiție este un abuz”. „Facem ordine în țară. Jos Maia Sandu”, a comunicat un protestatar.

Reprezentanții PACE au protestat la sediul Ambasadei SUA. Acum aceștia se află la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate.

UPDATE: Protestatarii se îndreaptă spre sediul Delegației UE la Chișinău.

Pe 20 iulie 2021, Procuratura a confirmat că liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare în dosarul „verde de briliant”, după ce s-a eschivat să se prezinte în fața procurorilor.

Gheorghe Cavcaliuc a declarat inițial că a plecat în vacanță împreună cu familia și este în drum spre casă. Peste 6 zile, acesta a anunțat că își va relua activitatea în cadrul unei companii străine și a dat de înțeles că nu va reveni în țară, întrucât autoritățile ar fi eșuat în garantarea unui proces echitabil. De asemenea, el a acuzat procurorul care instrumentează cazul că ar avea interese personale care ar constitui conflict de interese.

La începutul lunii august 2021, acesta a fost filmat la Londra. Ulterior, el a confirmat informația și a anunțat că există mai multe „motive întemeiate” pentru care nu se poate prezenta la audierile care ar fi urmat să aibă loc la Chișinău.

Gheorghe Cavcaliuc a fost anunțat în căutare de Interpol în cauza penală în care procurorii PCCOCS au formulat învinuirea împotriva acestuia de coordonare a fabricării dosarelor Petic (înscenarea violului) și Verbițchi (înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina). În perioada infracțională investigată de procurori, Gheorghe Cavcaliuc deținea funcția de șef adjunct în Poliția Republicii Moldova.

Pe 27 decembrie 2021, Curtea de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia cetățeanul Gheorghe Cavcaliuc urmează să fie reținut și plasat în arest.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: