Cavcaliuc, înjurat în stradă de un moldovean. Liderul PACE confirmă că se află la Londra (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Cavcaliuc, înjurat în stradă de un moldovean. Liderul PACE confirmă că se află la Londra (VIDEO)

Gheorghe Cavcaliuc, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), a fost luat la rost la Londra de către un moldovean. Într-o înregistrare video publicată de Jurnal TV pe 6 august se vede cum politicianul este înjurat și filmat în timp ce se află în stradă împreună cu unul dintre fii săi. Ulterior, Cavcaliuc a confirmat pe pagina sa de Facebook că se află în capitala Marii Britanii.

„Uitați-vă unde se ascund dracii”, îi spune trecătorul lui Cavcaliuc și îl înjură.

„Caută-ți de treabă!”, îi răspunde liderul PACE și își continuă drumul.

 

Ulterior, Cavcaliuc a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Acesta a confirmat că se află la Londra și a cerut să îi fie respectat dreptul la viața privată.

Cavcaliuc, înjurat în stradă de un moldovean. Liderul PACE confirmă că se află la Londra (VIDEO)

captură foto/Facebook

Amintim că, pe 20 iulie, Procuratura a confirmat că Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare în dosarul „verde de briliant”, după ce s-a eschivat să se prezinte în fața procurorilor.

Pe 6 aprilie, în jurul orei 18.00, trei reprezentanți ai Partidului PACE în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid au mers la domiciliul lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei. Aflându-se la intrare în gospodăria acestuia, l-au stropit cu verde de briliant, provocându-i arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Aceștia și-au motivat acțiunile prin faptul că Tutunaru s-a vaccinat împotriva COVID-19 înainte lucrătorilor medicali, fără să-și aștepte rândul.

Pe 22 aprilie, Procuratura Generală a anunțat că Gheorghe Cavcaliuc a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare în dosarul „verde de briliant”: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Pe 21 mai, Procuratura Generală a confirmat pentru NM că Cavcaliuc a fost citat pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale în dosarul „verde de briliant”, cu ulterioara trimitere a dosarului în judecată. Potrivit sursei citate, Cavcaliuc a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Pe 16 iulie, Procuratura Sângerei a dispus reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc pentru prezentarea învinuirii în dosarul „verde de briliant”, după ce acesta nu s-a prezentat la organul de urmărire penală, deși a fost citat.

Gheorghe Cavcaliuc a declarat inițial că a plecat în vacanță împreună cu familia și este în drum spre casă. Peste 6 zile, acesta a anunțat că își va relua activitatea în cadrul unei companii străine și a dat de înțeles că nu va reveni în țară, întrucât autoritățile ar fi eșuat în garantarea unui proces echitabil. De asemenea, el acuză procurorul care instrumentează cazul că ar avea interese personale care ar constitui conflict de interese.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: