VIDEO Protest la Răuțel din raionul Fălești: Mitropolia Moldovei vrea un alt preot în sat. Locuitorii, indignați
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest la Răuțel din raionul Fălești: Mitropolia Moldovei vrea un alt preot în sat. Locuitorii, indignați

Protest în satul Răuțel din raionul Fălești. TV Nord scrie că episcopul de Bălți și Fălești Marchel „vrea un alt preot la Răuțel” și a venit pe 9 iunie în localitate. În reacție, potrivit sursei, zeci de fețe bisericești și creștini s-au adunat în centrul localității pentru a protesta. Menționăm, în martie curent, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Răuțel a aderat la Mitropolia Basarabiei. 

„Afară, afară”, au scandat oamenii în timpul unui discurs al episcopului Marchel.

Amintim, în martie 2024, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Răuțel, raionul Fălești, a aderat la Mitropolia Basarabiei din cadrul Patriarhiei Române. Decizia a fost luată de enoriașii din localitate, care nu erau de acord cu susținerea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei de către Biserica Ortodoxă Rusă. Anterior, lăcașul din Răuțel a făcut parte din Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Moscovei, care și-a declarat în repetate rânduri sprijinul pentru invazia din țara vecină. Detalii AICI.

Pe 4 iunie curent, NordNews a scris că un grup de enoriași din localitate, sub influența Episcopului de Bălți și Fălești, Marchel, subordonat patriarhiei ruse, încearcă să schimbe conducerea bisericii locale, recent trecută sub jurisdicția Mitropoliei Basarabiei, parte a Patriarhiei Române.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: