(VIDEO) Proteste violente lângă Parlamentul de la Tbilisi, după ce deputații au adoptat legea privind „agenții străini”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Proteste violente lângă Parlamentul de la Tbilisi, după ce deputații au adoptat legea privind „agenții străini”

Lângă Parlamentul din Tbilisi au izbucnit pe 7 martie proteste, după ce deputații au adoptat în prima lectură legea privind „agenții străini”. Polițiștii au utilizat furtunuri cu apă și spray-uri cu piper pentru a dispersa mulțimea, informează Eho Kavkaza.

Angajații MAI le-au cerut demonstranților să părăsească zona. Polițiștii au blocat accesul spre parlament, iar apoi au utilizat spray cu piper împotriva manifestanților. Protestatarii au scandat „rușilor”, „robilor!”.

Nemulțumirile s-au produs după ce, în această seară, parlamentul georgian a adoptat în regim de urgență, în prima lectură, proiectul de lege cu privire la „transparența influenței străine”. Inițiativa a fost susținută de 76 de deputați și respinsă de 13. Documentul a fost elaborat de mișcarea „Forța poporului” și susținut de partidul de guvernare „Visul georgian”.

Proiectul de lege a fost dur criticat de opoziția parlamentară, societatea civilă și partenerii străini ai țării, care l-au asociat cu modelul legii adoptate în Rusia. Potrivit proiectului de lege, organizațiile media și ONG-urile finanțate din afara țării trebuie înregistrare drept „agenți de influență străină”. Inițiativa este criticată de toate forțele politice, partenerii externi, experți și chiar de către președintele Georgiei, însă este promovat de partidul de guvernare „Visul georgian” («Грузинская мечта»).

Protestele continuă de o săptămână.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: