VIDEO Putin a simplificat procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru moldoveni. Recean: „O altă încercare de a recruta carne de tun”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Putin a simplificat procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru moldoveni. Recean: „O altă încercare de a recruta carne de tun”

Liderul rus Vladimir Putin a semnat pe 18 decembrie un decret prin care procedura de obținere a cetățeniei ruse a fost facilitată pentru cetățenii din Republica Moldova, Kazahstan și Belarus. Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că, în opinia sa, procedura simplificată de obținere a cetățeniei Federației Ruse este o încercare a regimului de la Moscova de a recruta „carne de tun” pentru invazia rusă asupra Ucrainei. 

Potrivit decretului semnat de Putin, procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru cetățenii din Republica Moldova, Belarus și Kazahstan a fost simplificată.

În document se indică faptul că cetățenii din Moldova și Kazahstan care au împlinit vârsta de 18 ani vor putea obține cetățenia Federației Ruse fără a confirma cunoașterea istoriei rusești și a bazelor legislației țării. De asemenea, cetățenii belaruși nu vor trebui să facă dovada cunoașterii limbii ruse.

În plus, cetățenii din Moldova, Belarus și Kazahstan nu vor trebui neapărat să fi locuit în Rusia timp de cinci ani înainte de a depune cererea de obținere a cetățeniei.

În aceiași zi, în cadrul emisiunii „Новая неделя”, de la TV8, prim-ministrul Dorin Recean a comentat decretul semnat de președintele rus.

Consider că este o altă încercare de a recruta carne de tun pentru acest război de neînțeles și brutal al Kremlinului împotriva Ucrainei. Și vreau să avertizez, vreau să-i rog pe cetățenii moldoveni să nu urmeze aceste proceduri simplificate. Aș vrea să avertizez și să rog cetățenii Republicii Moldova să nu urmeze aceste așa-zise proceduri simplificate”, a spus șeful Guvernului de la Chișinău.

El a menționat că, în prezent, în Rusia se află între 150 000 și 200 000 de cetățeni moldoveni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: