VIDEO Reacția Primăriei, după ce a căzut o bucată din tavan, la Liceul „Mircea Eliade”: „Incidentul a provocat stres în rândul elevilor”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Reacția Primăriei, după ce a căzut o bucată din tavan, la Liceul „Mircea Eliade”: „Incidentul a provocat stres în rândul elevilor”

O bucată de tavan s-a desprins, pe 28 septembrie, la Liceul „Mircea Eliade”, blocul de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 33, din Chișinău. Informația a fost confirmată de direcția generală Educație a Primăriei Chișinău. Sursa citată precizează că incidentul a avut loc în jurul orei 11:40, la începutul pauzei. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă incidentul a provocat stres în rândul elevilor – precizează municipalitatea.

Potrivit sursei citate, în timpul pauzei dintre ore, o parte din construcția tavanului suspendat de la etajul I al clădirii s-a prăbușit în gol. Preventiv, incidentul s-a produs din cauza tencuielii vechi, care s-a desprins și a căzut peste construcția tavanului suspendat. Drept urmare, tavanul suspendat s-a prăbușit parțial.

„La momentul incidentului elevii abia ieșeau din sălile de clasă la pauză. Vă informăm că nimeni nu a fost rănit – nici elevi, nici profesori, nici alți angajați. Incidentul a provocat stres în rândul elevilor”, anunță Direcția.

Municipalitatea susține că, urmare a incidentului, elevii au fost evacuați, iar zona a fost securizată prin îngrădirea accesului. Medicul și psihologul liceului au fost informați să acorde ajutor în caz de necesitate, precizează sursa. La fel, conform notei informative emise de Direcție, fragmentele căzute au fost evacuate, conducerea liceului solicitând și o expertiză tehnică.

Orele au continuat în regim obișnuit, începând cu ora 11.55, conform orarului, susține sursa citată, care precizează că, în cele ce urmează, administrația liceului urmează să efectueze expertiza tehnică specializată și să înlăture toate neconformităților depistate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: