VIDEO Regiunea transnistreană ar fi fost atacată, din nou, cu dronă. Reacția Chișinăului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Regiunea transnistreană ar fi fost atacată, din nou, cu dronă. Reacția Chișinăului

O dronă kamikaze ar fi atacat, din nou, o unitate militară din regiunea transnistreană. Cazul ar fi avut loc în raionul Râbnița, au comunicat autoritățile nerecunoscute de la Tiraspolul. Biroul politici de reintegrare a calificat incidentul drept o acțiune care să inducă „panică și tensiune” în stânga Nistrului. 

Serviciul de securitate al regiunii transnistrene a anunțat că o dronă kamikaze a atacat o unitate militară din Rîbnița, pe 5 aprilie, la ora 14:35. Potrivit informațiilor, aceasta este situată la șase kilometri de granița cu Ucraina.

Ținta a fost o stație radar care a suferit deteriorări minore, victime nu s-au înregistrat. La fața locului lucrează o echipă de investigație. A fost pornit un dosar penal”, se arată într-un comunicat publicat de serviciul de securitate al regiunii.

Presa locală a publicat imagini video care ar suprinde momentul atacului.

Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție la incident.

În legătura cu incidentul care s-a produs astăzi, la Râbnița, menționăm că organele competente analizează toate imaginile și informațiile apărute și comunicăm următoarele. După cum s-a menționat anterior, șirul provocărilor din regiune menite să semene panică și tensiune continuă, inclusiv pentru a atrage atenția asupra regiunii. Elucidarea circumstanțelor și investigații calificate pot fi efectuate doar de către organele de drept abilitate prin lege, care, însă, nu au acces în perimetrul vizat”, se arată în comunicatul publicat de Birou.

***

Precizăm că aceasta este a doua oară, de la începutul anului 2024, când unitățile militare din stânga Nistrului ar fi fost atacate de drone kamikaze.

Tiraspolul a anunțat pe 17 martie că o dronă kamikaze, care ar fi zburat dinspre Ucraina, ar fi atacat o unitate militară din regiunea transnistreană. În urma incidentului, ar fi fost distrus un elicopter Mi-8MT. Tiraspolul nu a raportat victime, însă a calificat incidentul drept un atac terorist și a anunțat inițierea unui dosar penal pe acest caz.

Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție, în aceeași zi. Chișinăul nu a confirmat incidentul raportat de Tiraspol, calificându-l drept o „tentativă de a provoca frică și panică în regiune”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: