VIDEO Rusia, în pragul unei lovituri de stat? Prigojin anunță că a preluat controlul obiectivelor militare și a aeroportului din Rostov
Full Article 2 minutes read

VIDEO Rusia, în pragul unei lovituri de stat? Prigojin anunță că a preluat controlul obiectivelor militare și a aeroportului din Rostov

Liderul grupării Wagner anunță că a preluat controlul asupra obiectivelor militare, dar și a aeroportului din orașul rus Rostov pe Don. Evghenii Prigojin susține că mercenarii săi au intrat fără luptă în orașul aflat la graniță cu Ucraina și că vrea să înainteze spre capitala Rusiei, Moscova, scrie Meduza. Între timp, la Moscova se iau măsuri antiteroriste, iar la Rostov au fost amânate toate evenimentele. Guvernatorul regiunii a îndemnat populația să rămână în case și să nu iasă în stradă.

„Măsurile de securitate au fost întărite în regiunea Moscova, situația este controlată de organele de drept și de FSB. Se efectuează măsuri antiteroriste. Sunt posibile verificări suplimentare pe drumurile din direcția sud, în acest sens, vă îndemn să abțineți de la călătorii cu transportul personal în sudul regiunii”, a anunțat, în dimineața zilei, guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov.

Între timp, toate evenimentele în masă planificate la Rostov pe Don pentru acest weekend au fost anulate, a scris guvernatorul regiunii, Vasilii Golubev pe canalul său Telegram. Anterior, Golubev le-a cerut cetățenilor să se abțină de la deplasarea în centrul orașului și să nu părăsească casele.

„S-a luat decizia de a anula toate evenimentele în masă care au fost programate în weekend la Rostov-pe-Don”, a scris el.

Precizăm că, anterior, mai multe înregistrări audio au fost postate pe canalul Telegram al lui Evghenii Prigojin, fondatorul Wagner. În special, el a susținut că unitățile sale ar fi fost atacate și a acuzat conducerea militară a Rusiei pentru acest lucru.

TASS scrie că FSB-ul Federației Ruse a inițiat un dosar penal, după declarațiile lui Prigojin, pentru faptul că acesta ar fi cerut o rebeliune armată. Ministerul Apărării a numit false informațiile privind presupusa grevă împotriva mercenarilor Wagner.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a fost informat despre situație și că „se iau măsurile necesare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: