(VIDEO) „Rușii vor intra în Moldova și pe urmă și în România”. Avertizarea lui Podoleak pentru București, dacă Rusia nu va fi oprită
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) „Rușii vor intra în Moldova și pe urmă și în România”. Avertizarea lui Podoleak pentru București, dacă Rusia nu va fi oprită

Dacă Rusia nu va fi oprită, aceasta își va trimite militarii în Republica Moldova, apoi în România, iar ulterior este posibil să domine întregul continent european. Declarația a fost făcută de către Mihail Podoleak, consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, într-un interviu acordat, la Kiev, jurnaliștilor români de la portalul hotnews.ro.

Jurnaliștii români au remarcat că, potrivit datelor unui sondaj recent, un sfert dintre români nu sunt de acord că Bucureștiul trebuie să ajute Kievul. În replică, Podoleak a subliniat că, dacă Ucraina nu va fi susținută, trupele ruse vor ajunge și în Republica Moldova.

Vreau să transmit celor 25% din populația României (n.r- care dezaprobă ajutorarea Ucrainei): voi sunteți de acord ca rușii să vină la voi și să taie copiii voștri? Dacă nu sunteți de acord să ajutați acum Ucraina și nu vă pare rău de tot ce ar putea să se întâmple dacă Rusia nu va fi oprită, rușii vor intra în Moldova și pe urmă vor intra și în România și este posibil ca Rusia să domine în întreaga Europa”, a menționat acesta.

Podoleak a sugerat Europei să „investească masiv în complexul de apărare” și să furnizeze armament Ucrainei: „Situația a arătat că lipsa de investiții în sectorul de apărare se poate termina foarte rău. Apoi, Europa trebuie să înceteze să joace acest joc de genul „trebuie să acumulăm noi armament pe care să-l folosim cândva, când va fi nevoie. Trebuie ca acest armament să fie folosit acum, pentru că acum are loc un război global. De la cel de-al doilea război mondial nu a mai existat un război de o așa dimensiune. Acum trebuie să fie dat armamentul Ucrainei, care trebuie să pună punct acestui război”.

Oficialul de la Kiev a vorbit și despre cele 8 milioane de ucraineni care și-au părăsit țara. Acesta a menționat că majoritatea sunt femei și copii și că înțelege foarte bine motivele. Acesta a mulțumit inclusiv Republicii Moldova pentru găzduirea refugiaților și a dat asigurări că autoritățile de la Kiev își doresc ca acești oameni să revină.

„Suntem foarte recunoscători țărilor care au adăpostit cetățenii noștri, inclusiv României și Moldovei, dar noi vrem ca aceste persoane să se întoarcă. În același timp, vrem să schimbăm structura economiei, să facem o altfel de economie și să creăm locuri de muncă. La noi mai multe întreprinderi au fost distruse și ne gândim la crearea de mecanisme de stimulare a înființării de noi întreprinderi, astfel încât oamenii să fie motivați să se întoarcă în țara lor. Da, suntem preocupați să-i aducem înapoi pe acești oameni în această economie care în acest moment este într-o situație destul de gravă”, a conchis Podoleak.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: