VIDEO „Să-și petreacă restul vieții într-un subsol”. Urarea lui Zelenski pentru Putin, după ce a aflat despre ororile prin care au trecut locuitorii unui sat din regiunea Kiev
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Să-și petreacă restul vieții într-un subsol”. Urarea lui Zelenski pentru Putin, după ce a aflat despre ororile prin care au trecut locuitorii unui sat din regiunea Kiev

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a întreprins, pe 3 aprilie, o vizită în satul Yagodnoe, din nordul Kievului, pentru a marca aniversarea eliberării acestuia de sub ocupația trupelor ruse. Liderul ucrainean a fost și în interiorul subsolului școlii locale, unde a fost ținută captivă aproape toată populația din Yagodnoe, timp de o lună. Ulterior, într-o postare pe canalul său de Telegram, Zelenski i-a urat lui Vladimir Putin să-și petreacă tot restul vieții într-un subsol întunecat. 

Liderul de la Kiev s-a întâlnit cu reprezentanții administrației publice locale din Yagodnoe, care i-au relatat despre ororile prin care au trecut sătenii, în timpul ocupației rusești.

La scurt timp după cucerirea satului, soldații ruși au înghesuit aproape întreaga populație din Yagodnoe – 367 de persoane – în subsolul școlii locale și i-au ținut acolo timp de o lună întreagă. În acest timp, 11 persoane au murit.

Potrivit unuia dintre supraviețuitori, Valerii Polguya, la început a fost frig în pivniță, dar apoi, pe măsură ce au sosit tot mai mulți oameni, spațiul mic a rămas fără aer.

Bătrânii au fost primii care și-au pierdut cunoștința și au murit. Numele tuturor morților au fost trecute pe liste de către consătenii din sat, pentru ca nimeni să nu fie uitat.

„Nu pot să adaug decât un singur lucru: tot ce îi pot ura președintelui rus este să își petreacă restul vieții într-un subsol întunecat, cu o găleată în loc de toaletă”, a spus Zelensky când i s-au povestit toate aceste detalii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: