VIDEO Șor le-a dat comanda. Îmbrânceli între protestatari și poliție, după ce s-a încercat blocarea intrării în Procuratură
Full Article 2 minutes read

VIDEO Șor le-a dat comanda. Îmbrânceli între protestatari și poliție, după ce s-a încercat blocarea intrării în Procuratură

Bătaie și îmbrânceli între poliție și protestatarii din centrul capitalei, după ce, la îndemnul liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, manifestanții au încercat să instaleze corturi la intrarea în sediul Procuraturii Generale. 

Mai exact, în timpul unei intervenții live în fața protestatarilor, deputatul fugar i-a îndemnat pe membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” să blocheze intrarea în sediul Procuraturii Generale.

„Eu propun să blocăm intrarea în Procuratura Generală, în semn de protest împotriva celor care își bat joc de oameni”, a spus Ilan Șor.

Poliția, însă, nu a permis acest lucru. Moementul s-a lăsat cu altercații.

NM a solicitat o reacție din partea reprezentanților Inspectratului de Poliție, care ne-au spus că se vor expune mai târziu la acest subiect.

„La moment, angajații poliției se află la menținerea ordinei și securității publice pentru a nu admite încălcari a legislației din partea protestatarilor. Ulterior o sa ne expunem la acest subiect”, a declarat ofițerul de presă al poliției, Natalia Stati.

Amintim că ieri, 25 octombrie, poliția a anunțat că a ridicat peste 20 de corturi din fața Procuraturii Generale, după ce au constatat că acestea au fost abandonate.

Pe 23 octombrie, în fața Procuraturii Generale mai mulți protestatari și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au instalat corturi. Ei cer alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

Menționăm că anterior, deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția a venit după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.

Precizăm că în ultima perioadă, susținătorii Partidului „ȘOR” desfășoară mai multe proteste în fața Parlamentului și a Președinției. Manifestanții scandează lozinci împotriva președintei Maia Sandu și a Guvernului Gavrilița, cerând demisia conducerii de vârf a țării și declararea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: