VIDEO Soțiile rușilor trimiși la război în Ucraina au protestat la Kremlin. Mai mulți jurnaliști care reflectau evenimentul – reținuți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Soțiile rușilor trimiși la război în Ucraina au protestat la Kremlin. Mai mulți jurnaliști care reflectau evenimentul – reținuți

Soțiile soldaților ruși trimiși la război în Ucraina au protestat astăzi, 3 februarie, la Kremlin. Acțiunea a fost organizată de mișcarea „Drumul spre casă”, în ziua în care se împlinesc 500 de zile de la începutul invaziei militare a Rusiei împotriva țării vecine. Presa rusă scrie că mai mulți jurnaliști care au reflectat evenimentul ar fi fost reținuți de poliție.

Acțiunea a adunat în jur de 200 de oameni, potrivit presei ruse. Manifestanții au depus flori la monumentul soldatului necunoscut din Grădina „Alexandru”, de lângă zidurile Kremlinului. Anunțul acțiunii precizează că soțiile soldaților ruși nu cer așa-zisa „rotație”, ci un decret privind încheierea mobilizării bărbaților în război.

Potrivit presei ruse, mai mulți jurnaliști care au venit să reflecte evenimentul ar fi fost reținuți de miliția din Moscova. Publicația Sota a publicat pe canalul său de Telegram un video în care pot fi observați mai muți polițiști care conduc spre dubele polițienești mai mulți bărbați în veste cu inscripția „Presă”.

Canalul de Telegram „Atenție, știri” scrie că au fost reținuți corespondentul lor, jurnaliști de la Sota Vision, Kommersant, France Press, Spiegel, precum și activiști pentru drepturile omului.

Reprezentanta mișcării „Drumul spre casă”, Maria Andreeva, s-a pus în fața dubei polițienești în care au fost urcați bărbații și a încercat să o împiedice să plece, dar polițiștii au forțat-o să plece din fața acesteia.

Potrivit presei, în total aproximativ 27 de persoane au fost reținute în urma manifestației.

 

***

Mișcarea „Drumul spre casă” organizează evenimente similare cu depunere de flori în fiecare sâmbătă, în diferite orașe ale Rusiei. Cu o zi înainte, membrii mișcării au anunțat că de data aceasta acțiunea va fi una de amploare și au îndemnat femeile din toată țara, a căror soți au fost trimiși la război, să se alăture manifestației.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: