(VIDEO) Tauber a revenit în fruntea protestelor. Partidul ȘOR a depus o sesizare la CC, apoi a adunat pensionarii în centrul capitalei
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Tauber a revenit în fruntea protestelor. Partidul ȘOR a depus o sesizare la CC, apoi a adunat pensionarii în centrul capitalei

Reprezentanții Partidului ȘOR au depus pe 26 ianuarie o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la indexarea pensiilor. Ulterior, aceștia intenționau să protesteze la Parlament, acțiune care a fost blocată de polițiști. 

„Legislativul nostru nu mai reprezintă cetățenii Republicii Moldova, mai ales când pensionarii noștri care au construit țara noastră sunt condamnați la foame și sărăcie. Niciodată în istoria țării noastre nu a mai fost ca pensiile să fie indexate mai puțin decât inflația”, a comunicat Marina Tauber, la Curta Constituțională.

„Vedem o încălcare flagrantă a legii, abuzivă. Am luat decizia să apelăm la Curtea Constituțională, sperăm ca acest organ să-i oprească”, a adăugat Tauber.

Ulterior, reprezentanții Partidului ȘOR s-au îndreptat spre Parlamentul Republicii Moldova. Polițiștii le-au blocat accesul în preajma instituției parlamentare.

„Este o încălcare a regulilor democratice. Poliția încalcă legea”, a declarat Marina Tauber, îndemnând manifestanții să protesteze în continuare în scuarul Teatrului Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”.

„Această clădire nu reprezintă interesele poporului. Noi o să facem tot posibilul și o să luptăm în continuare pentru drepturile dumneavoastră, în primul rând al pensionarilor noștri”, a declarat, ulterior, Tauber din scuarul teatrului.

UPDATE: NM a solicitat o reacție din partea Poliției Republicii Moldova cu privire la acuzațiile Partidului ȘOR. Oamenii legii spun că manifestanților li s-au adus la cunoștință anterior că locația nu este disponibilă până pe 31 ianuarie, în contextul în care mai mulți oficiali străini vizitează țara noastră în această perioadă.

Menționăm că pe 23 ianuarie, și socialiștii au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care contestă modalitatea de indexare a pensiilor pentru anul 2023. Aceștia au declarat că decizia Guvernului a fost de a indexa pensiile „cu 14,4%, și nu cu 33,8% – rata inflației de la sfârșitul anului trecut”. Ei au numit decizia „nedreaptă”, solicitând indexarea pensiei la rata inflației.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: