(VIDEO) Tehnică militară, surprinsă noaptea trecută pe o stradă din Chișinău. Ministerul Apărării: Nu vă îngrijorați și nu filmați
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Tehnică militară, surprinsă noaptea trecută pe o stradă din Chișinău. Ministerul Apărării: Nu vă îngrijorați și nu filmați

Imagini cu tehnică militară pe străzile din Chișinău au fost publicate în noaptea de 28 octombrie pe rețelele de socializare. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Apărării au confirmat autenticitatea imaginilor și au precizat că mijloacele de transport sunt din dotarea Armatei Naționale și se deplasau de la centrele de instruire la locul de dislocare permanent. Mai mult, instituția a menționat că urmează și alte deplasări și a făcut apel la calm.

Un internaut a publicat un video pe TikTok, în care sunt observate mijloace de tehnică militară în Chișinău. Potrivit autorului, acesta a fost filmat pe 28 octombrie, noaptea. „Cum să înțelegem asta? Chișinău”, a scris autoarea.

 

@lesyafyodorova

♬ Nur deutsche dürfen v Bucks Handel machen – Fey🖤

Contactată de NM, Alla Diaconu, reprezentanta Ministerului Apărării a confirmat că imaginile sunt autentice.

Confirmăm că unitățile de transport sunt din dotarea Armatei Naționale și se deplasau de la centrele de instruire la locul de dislocare permanent. Tehnica respectivă a participat în perioada septembrie-octombrie curent, la exercițiile multinaționale “Scutul de Foc 2022” și “ JCET 2022”, care au avut loc la poligoanele Armatei Naționale”, a declarat Diaconu.

În același timp, Ministerul Apărării a anunțat că, în perioada următoare, sunt planificate deplasări de unități de tehnică și în alte garnizoane și a făcut apel la calm.

Rugăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naționale, și să se abțină de la plasarea imaginilor în spațiul online, pentru a nu genera interpretări”, a conchis Alla Diaconu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: