VIDEO Telenești, despre limbă, salarii, „colonie” a Rusiei și afaceri cu… moartea / Moldova Altfel
Full Article 2 minutes read

VIDEO Telenești, despre limbă, salarii, „colonie” a Rusiei și afaceri cu… moartea / Moldova Altfel

Telenești este orașul despre care se vorbește rareori în presă, cu excepția cazurilor în care se întâmplă vreun eveniment ieșit din comun. Este centrul unuia dintre raioanele cele mai lipsite de perspective ale Moldovei. Afaceri mari nu veți găsi acolo, iar una dintre cele mai profitabile este un business cu monumente funerare. Cu toate acestea, rămâne un oraș al optimiștilor.

În cea mai nouă ediție a proiectului „Moldova Altfel”, Dașa și Colea au vizitat Teleneștiul. Au aflat din ce trăiesc localnicii, de ce vorbesc despre relația cu Rusia utilizând cuvinte precum „robie” și „colonie”, ce îi face să își iubească orașul și cum s-a întâmplat că în Telenești sunt cinci cimitire. Bonus: povestea unei șepci cu logoul Partidului „ȘOR”.

Despre proiect

De obicei, în știri se discută numai despre problemele Chișinăului, iar despre cum se trăiește în alte localități – foarte puțin. Unde lucrează localnicii și cum se odihnesc? Există canalizare și transport public? De unde se informează ca să înțeleagă ce se întâmplă în jur? În ce stare sunt acum drumurile și cât de scumpe sunt călătoriile cu taxiul? NM lansează noul proiect special „Moldova altfel”, în cadrul căruia vom vedea cu ochii noștri și vă vom arăta și vouă cum se locuiește în afara capitalei.

Ep. 1 – Comrat


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: