VIDEO Telenești, despre limbă, salarii, „colonie” a Rusiei și afaceri cu… moartea / Moldova Altfel
Full Article 2 minutes read

VIDEO Telenești, despre limbă, salarii, „colonie” a Rusiei și afaceri cu… moartea / Moldova Altfel

Telenești este orașul despre care se vorbește rareori în presă, cu excepția cazurilor în care se întâmplă vreun eveniment ieșit din comun. Este centrul unuia dintre raioanele cele mai lipsite de perspective ale Moldovei. Afaceri mari nu veți găsi acolo, iar una dintre cele mai profitabile este un business cu monumente funerare. Cu toate acestea, rămâne un oraș al optimiștilor.

În cea mai nouă ediție a proiectului „Moldova Altfel”, Dașa și Colea au vizitat Teleneștiul. Au aflat din ce trăiesc localnicii, de ce vorbesc despre relația cu Rusia utilizând cuvinte precum „robie” și „colonie”, ce îi face să își iubească orașul și cum s-a întâmplat că în Telenești sunt cinci cimitire. Bonus: povestea unei șepci cu logoul Partidului „ȘOR”.

Despre proiect

De obicei, în știri se discută numai despre problemele Chișinăului, iar despre cum se trăiește în alte localități – foarte puțin. Unde lucrează localnicii și cum se odihnesc? Există canalizare și transport public? De unde se informează ca să înțeleagă ce se întâmplă în jur? În ce stare sunt acum drumurile și cât de scumpe sunt călătoriile cu taxiul? NM lansează noul proiect special „Moldova altfel”, în cadrul căruia vom vedea cu ochii noștri și vă vom arăta și vouă cum se locuiește în afara capitalei.

Ep. 1 – Comrat


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: