(VIDEO) Tiraspolul anunță că a reținut un ucrainean din Odesa, care ar fi pregătit provocări. Reacția Ambasadei Ucrainei
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Tiraspolul anunță că a reținut un ucrainean din Odesa, care ar fi pregătit provocări. Reacția Ambasadei Ucrainei

Autoritățile de facto de la Tiraspol au anunțat reținerea unui cetățean ucrainean, pe care îl acuză că pregătea provocări în regiune, scrie postul local de televiziune TSV (ТСВ). Mai exact, bărbatul ar fi recunoscut în cadrul audierilor că ar fi cumpărat și transportat în Ucraina seturi de uniformă militară a „grănicerilor” transnistreni, dar și alte însemne distinctive. Scopul acestor acțiuni ar fi „organizarea unor provocări”.

Bărbatul de 49 de ani se numește Konstantin Lukșa și locuia la Odesa. Potrivit presei de la Tiraspol, acesta este conducătorul organizației civice „Patrioții sîrbi” din Ucraina.

Această organizație sprijină formațiunile militare din Ucraina”, le-a spus jurnaliștilor un reprezentant al așa-numitului „Minister al Securității” (МГБ) din regiunea transnistreană.

Contactați de NM, reprezentanții Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova au refuzat să comenteze informația Tiraspolului.

„Ambasada poate să comenteze exclusiv informația acordată de organele constituționale ale Republicii Moldova”, se arată în mesaj.

Reprezentanii Biroului politici de reintegrare au precizat că nu a fost sesizat și nu a fost informat despre acest caz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: