VIDEO Tragedie la Ungheni, 3 ani de închisoare pentru o badantă, amendă pentru un Live într-un cimitir / Săptămâna 112
Full Article 3 minutes read

VIDEO Tragedie la Ungheni, 3 ani de închisoare pentru o badantă, amendă pentru un Live într-un cimitir / Săptămâna 112

Rubrica „Săptămâna 112” – din nou pe NewsMaker. În această ediție vă povestim despre cele mai răsunătoare evenimente din această săptămână:

— Tragedie în raionul Ungheni: un bărbat s-a înecat într-un lac
Un bărbat de 40 de ani s-a înecat în lacul din apropierea satului Zagarancea, raionul Ungheni. Tragedia s-a produs în după amiaza zilei de 1 iulie. Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, victima a intrat în apă și nu a mai ieșit. De la începutul anului, 30 de persoane, dintre care cinci copii, s-au înecat în râurile și lacurile de acumulare ale Moldovei.

— O badantă din Moldova a maltratat bătrâna de care îngrijea
O badantă din Moldova, în vârstă de 60 de ani, va sta trei ani la pușcărie, după ce a fost găsită vinovată de maltratarea bătrânei pe care trebuia să o îngrijească. Pedeapsa a fost pronunțată de Tribunalul din Pesaro, Italia. Potrivit presei locale, femeia a fost acuzată că a creat un mediu stresant și nesigur pentru bătrână și a agresat-o fizic. Anchetatorii au demonstrat că victima a fost bruscată și s-a ales cu vânătăi și hematoame la picioare și brațe. În timpul procesului, badanta a negat toate acuzațiile, dar probele prezentate au fost suficiente pentru a convinge judecătorul de vinovăția acesteia.

— O mamă riscă amendă pentru că nu și-a respectat obligațiunile de părinte
O mamă din raionul Fălești riscă amendă de până la 25.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității, pentru că și-ar fi neglijat responsabilitățile de părinte. Mai exact, femeia de 44 de ani consuma alcool în exces și le-ar fi lăsat fără supraveghere pe cele două fetițe ale sale, în vârstă de 7 și 8 ani. În consecință, cei doi copii au ajuns într-un centru de plasament temporar. Urmărirea penală în privința mamei a fost finalizată, iar dosarul, expediat în instanță. Femeia și-a recunoscut integral vina. Situația financiară precară și consumul de alcool au fost invocate de aceasta ca fiind o modalitate de a evada de probleme.

— Mașini de milioane, aduse în Moldova prin contrabandă
Șapte mașini de lux, în valoare de peste 4,2 milioane de lei, au fost aduse în țară prin contrabandă din Franța, Italia și Olanda. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, afacerea ilegală ar fi fost pusă la cale de cinci moldoveni. Trei dintre ei se află în țară, iar alți doi în Franța. Automobilele sunt adevărate bijuterii pe roți, fabricate după anul 2020. Unele dintre ele erau anunțate ca fiind furate în Uniunea Europeană, iar altele au fost aduse în Moldova cu numerele de înregistrare ale agregatelor falsificate. Oamenii legii au efectuat zece percheziții în Chișinău și în Hîncești, orașul din care sunt originari cei trei bănuiți, care au vârste de 35, 38 și 45 de ani. Descinderile s-au desfășurat în colaborare cu autoritățile din Franța.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: