VIDEO „Ucrainenii sunt oameni buni”. Zeci de mii de persoane au scandat lozinci anti-război la Moscova
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Ucrainenii sunt oameni buni”. Zeci de mii de persoane au scandat lozinci anti-război la Moscova

În timpul funerariilor opozantului Alexei Navalnîi, care au avut loc pe 1 martie, la Moscova, s-au auzit slogane împotriva invaziei ruse asupra Ucrainei. Zecile de mii de oameni care au venit să-l conducă pe ultimul drum pe politician au scandat „Nu războiului”, „Întoarceți soldații acasă” și „Ucrainenii sunt oameni buni”. Precizăm că regretatul Alexei Navalnîi pleda împotriva președintelui rus Vladimir Putin, dar și a invaziei asupra țării vecine pe care acesta a ordonat-o.

Alexei Navalnîi a fost declarat mort pe 16 februarie. El a murit într-o închisoare din Siberia, unde era deținut din motive politice. Occidentul și familia lui Navalnîi cred că acesta a fost omorât, la comanda liderului rus Vladimir Putin. Opinia este împărtășită, inclusiv, de mai mulți politicieni de la Chișinău.

Opozantul rus, considerat principalul critic al lui Putin, a fost petrecut pe ultimul drum pe 1 martie. La ceremonia funerară au participat părinții lui Navalnîi și mii de oameni. Alături nu au fost, însă, fratele, soția și copiii acestuia, care se află peste hotare din motive de securitate. NM a transmis ceremonia funerară în direct. Află AICI detalii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: