VIDEO Un băiat de 20 de ani, prins cu droguri de circa 3 mln de lei. Ce pedeapsă riscă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un băiat de 20 de ani, prins cu droguri de circa 3 mln de lei. Ce pedeapsă riscă

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Suspectul a fost reținut de oamenii legii în timp ce avea asupra sa circa 5 kg de substanțe narcotice. Drogurile valorează aproximativ 3 000 000 de lei. Precizările au fost făcute de Inspectoratul General al Poliției (IGP) într-un comunicat din 2 mai. 

Potrivit IGP, polițiștii au stabilit că tânărul este membrul unui grup criminal organizat specializat în comercializarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram.

În timpul reținerii în flagrant, oamenii legii au depistat asupra bănuitului circa 5 kg de substanțe narcotice: 4 mii de pastile ,,ecstasy”, 1020 grame de droguri tip ,,MDMA”, 1120 grame de marijuana (cannabis), 220 grame de heroina și 210 grame de hașiș. Valoarea estimativă a drogurilor ridicate este de circa 3 milioane de lei.

În temeiul bănuielilor rezonabile cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri, instanța de judecată a dispus plasarea suspectului în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, suspectul riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Oamenii legii continuă să întreprindă măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea identificării și altor persoane implicate în activitatea infracțională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: