VIDEO Un copil născut cu o malformație cardiacă congenitală complexă, salvat de medicii moldoveni
Full Article 1 minutes read

VIDEO Un copil născut cu o malformație cardiacă congenitală complexă, salvat de medicii moldoveni

Un copil născut cu o malformație cardiacă congenitală complexă, care a pus în pericol viața bebelușului o dată cu primul strigăt a fost operat cu succes de o echipă de medici moldoveni. Nou-născutul a fost supus procedurii atrioseptostomiei, care constă în ruperea peretelui între ambele atrii pentru a favoriza amestecul de sânge.

Copilul s-a născut de 2100 grame la Institutul Mamei si Copilului. Ulterior a fost transferat la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” unde a fost investigat și pregătit pentru o intervenție paliativă minim invaziva, ce ține de cardiologie intervențională.

„Procedura Rashkind sau atrioseptostomia consta în ruperea peretelui între ambele atrii pentru a favoriza amestecul de sânge în cazul unor malformații cardiace complexe. Da, este o procedură agresivă, dar vital importantă pentru a compensa nou-născutul și a da răgaz echipei de cardiochirurgi în efectuarea corecției radicale. Doar o conlucrare strânsa cu maximă vigilență din partea tuturor participanților poate da o speranță de viață”, menționează medicul Eugen Cerevan, care împreună cu alți colegi de-ai săi au efectuat această intervenție.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: