VIDEO Un prizonier ucrainean ar fi fost împușcat după ce a strigat „Glorie Ucrainei”. Reacția Kievului 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un prizonier ucrainean ar fi fost împușcat după ce a strigat „Glorie Ucrainei”. Reacția Kievului 

Un presupus prizonier ucrainean a fost împușcat în timp ce spune „Glorie Ucrainei”. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare. Ucraina anunță despre inițierea unei investigații și cere Curții Penale Internaționale să demareze o anchetă în acest sens. Iar Vladimir Zelenski spune că ucigașii vor fi găsiți neapărat. 

Imaginile crimei au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de 6 martie. În imagini ar fi un presupus prizonier ucrainean care, fumând o țigară, spune „Glorie Ucrainei”. Ulterior, el este împușcat. Acțiunea are loc într-o pădure.

Ombudsmanul ucrainean pentru drepturile omului Dmitri Lubineț a declarat că a transmis imaginile colegilor săi din diferite țări ale lumii ca o dovadă a unei alte crime de război rusești, scrie Radio Svoboda. 

Totodată, ministrul ucrainean de externe Dmitrii Kuleba a cerut Curții Penale Internaționale să demareze o anchetă.

Iar Departamentul principal de investigații al Serviciului de Securitate al Ucrainei a deschis un dosar penal. 

Și președintele ucrainean Vladimir Zelenski a reacționat. El a spus că ucigașii prizonierului Forțelor armate ale Ucrainei vor fi găsiți neapărat.

Autoritățile rusești nu au venit cu o reacție.

Atenție: imagini cu impact emoțional.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: