VIDEO Urmează demisii după atacul de la Aeroport, soldat cu 2 morți? Cum ministra Revenco (nu) a răspuns la întrebări
Full Article 3 minutes read

VIDEO Urmează demisii după atacul de la Aeroport, soldat cu 2 morți? Cum ministra Revenco (nu) a răspuns la întrebări

„Nu am să vă răspund la această întrebare”, a spus de două ori conducerea Ministerului Afacerilor Interne Ana Revenco jurnaliștilor. Ministra a fost întrebată în primul caz – dacă urmează demisii după incidentul de la Aeroport, și în al doilea – cum reacționează la cererea mai multor partide extraparlamentare care îi solicită demisia. La a treia întrebare, cine se face responsabil de incidentul de la Aeroport, Revenco a declarat că o investigație este în derulare și odată finalizată vor fi făcute publice „subiectele sau subiecții care au favorizat producerea acestei tragedii”. 

Ministra a fost întrebată de jurnaliști dacă „urmează demisii după acest incident de la Aeroport”. „Nu am să vă răspund la această întrebare”, a spus Revenco.

„În legătură cu cele întâmplate, pe cine va fi plasată responsabilitatea?”, a fost o altă întrebare a jurnaliștilor de la Chișinău.

„Reiterez informația care deja am furnizat-o, investigația este în derulare, organele abilitate au informat deja publicul și jurnaliștii despre faptul că investigația este în derulare. Am toată incertitudinea că odată finalizată, aceste informații vor fi făcute publice, inclusiv în raport cu subiectele sau subiecții care au favorizat producerea acestei tragedii”, a menționat Revenco.

Întrebată cum reacționează la cererea mai multor partide extraparlamentare care îi solicită demisia pentru cum s-a acționat la Aeroport, Revenco a spus: „Am răspuns la această întrebare, nu comentez astfel de opinii. Nu am să vă răspund la această întrebare”.

Amintim că un cetățean al Tadjikistanului, cercetat penal pentru răpire în țara de baștină, a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în Moldova. La scurt timp, agresorul, pe nume Rustam Așurov, a fost capturat de brigada de poliție cu destinație specială Fulger, acesta fiind grav rănit. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din securitatea aeroportuară, Igor Ciofu, au fost omorâți. Grav rănit în urma schimbului de focuri de la Aeroport, atacatorul acuzat de dublu omor, Rustam Așurov, s-a stins pe patul de spital pe 3 iulie.

Pe 1 iulie, Partidul Social Democrat European și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare au cerut demisia șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și ministrului de Interne Ana Revenco, după atacul armat de la Aeroport care s-a soldat cu 2 morți. Formațiunile consideră că în sistemul de securitate există breșe.

La 3 zile de la tragicul incident, Procuratura Generală a anunțat inițierea unui proces penal în scopul verificării neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoanele implicate în asigurarea securității persoanelor aflate la Aeroportul Internațional Chișinău. În ceea ce privește dosarul penal de bază, acesta este gestionat de Procuratura municipiului Chișinău.

Pe 5 iulie, prim-ministrul Dorin Recean a solicitat autorităților responsabile să prezinte, până la sfârșitul acestei săptămâni, un raport detaliat privind măsurile luate, care să asigure un nivel de securitate înaltă la Aeroport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: