VIDEO „Vă voi invita să acordați statutul de candidat Ucrainei și Moldovei”. Președintele Consiliului European, adresare video înainte de summit
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Vă voi invita să acordați statutul de candidat Ucrainei și Moldovei”. Președintele Consiliului European, adresare video înainte de summit

Președintele Consiliului European, Charles Michel, le cere țărilor-membre al Consiliului să susțină acordarea statutului de candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Adresarea a fost publicată în seara de 20 iunie, cu doar câteva zile înainte de summitul de la Bruxelles.

Oficialul european a menționat că, acum că războiul a revenit în Europa, a fost nevoie de măsuri fără precedent din punct de vedere geopolitic. Potrivit acestuia, este momentul de a fi întreprinși „pași suplimentari pentru a consolida securitatea și stabilitatea continentului nostru”, acesta fiind punctul central al reuniunii Consiliului European din 23-24 iunie. El a cerut membrilor Consiliului European să acorde Ucrainei și Moldovei statutul de țări-candidat la aderarea la UE.

Acum este momentul să recunoaștem că viitorul Ucrainei, Moldovei și Georgiei se află în UE. Vă voi invita să acordați statutul de candidat Ucrainei și Moldovei. În paralel, vom continua să oferim Ucrainei un sprijin puternic umanitar, militar, economic și financiar. Balcanii de Vest sunt importanți pentru UE, iar UE este importantă pentru Balcanii de Vest. Prin urmare, trebuie să redinamizăm procesul de extindere și să promovăm integrarea partenerilor noștri din Balcanii de Vest”, a declarat Charles Michel.

Amintim că, pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles se va desfășura reuniunea Consiliului European. Țările membre urmează să decidă dacă acordă sau nu statutul de candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, aceasta fiind o prerogativă a șefilor de state și de guverne din țările membre ale UE..Anterior, Comisia Europeană a recomandat ca cele două țări să primească acest statut.

Ucraina, Georgia și Republica Moldova au depus cereri de aderare la UE la începutul lunii martie, după ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, în februarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: