VIDEO Vicepretorul sectorului Botanica, beat la volan. Oprit de poliție, a prezentat un pașaport diplomatic nevalabil
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vicepretorul sectorului Botanica, beat la volan. Oprit de poliție, a prezentat un pașaport diplomatic nevalabil

Polițiștii au anunțat pe 29 septembrie că au depistat un șofer în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit oamenilor legii, conducătorul auto efectua manevre periculoase pentru participanții la trafic din capitală. Polițiștii au constatat că șoferul mijlocului de transport este angajat cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Chișinău, iar pentru a nu fi documentat „a prezentat un pașaport diplomatic pe care nu l-a predat dintr-o activitate anterioară”. Potrivit surselor NM, este vorba despre vicepretorul sectorului Botanica Roman Macovenco. 

Poliția Republicii Moldova a anunțat că pe 28 septembrie, în jurul orei 18:00, „polițiștii aflați în misiune de serviciu în sectorul Botanica al capitalei au observat un automobil de marca Skoda care se deplasa neuniform”. Potrivit oamenilor legii, conducătorul auto efectua manevre periculoase pentru ceilalți participanți la trafic.

Ofițerii de patrulare au stabilit că, la volanul automobilului se afla un bărbat de 32 de ani. În timpul discuțiilor, ofițerilor li s-a părut suspect mirosul puternic de alcool și i-au propus șoferului să fie testat alcoolscopic. Conducătorul a ezitat să fie testat corespunzător, iar în final acesta a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie pentru testare. Acolo s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 1,04 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, totodată fiindu-i prelevate probele biologice”, au comunicat polițiștii.

Conducătorul auto urmează să fie documentat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat.

Polițiștii au constatat că șoferul mijlocului de transport este angajat cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Chișinău „și, pentru a nu fi documentat, a prezentat un pașaport diplomatic pe care nu l-a predat dintr-o activitate anterioară”.

Potrivit surselor NM, este vorba despre vicepretorul sectorului Botanica Roman Macovenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: