(VIDEO) „Vreau să fie ultimul copil ucis atât de crud”. Mama băiatului lovit mortal pe zebră se teme că șoferul va scăpa nepedepsit
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) „Vreau să fie ultimul copil ucis atât de crud”. Mama băiatului lovit mortal pe zebră se teme că șoferul va scăpa nepedepsit

Mama copilului de 10 ani, care a murit în noaptea de 23 decembrie, după ce a fost lovit de o mașină pe o trecere de pietoni din sectorul Botanica al capitalei, face apel către judecători și procuror. Aceasta se teme că dosarul ar putea fi mușamalizat, iar șoferul implicat în accident va scăpa cu o pedeapsă blândă.

Este în libertate. Și este posibil că în general nu va răspunde pentru ceea ce a făcut. S-a dovedit că are foarte multe circumstanțe atenuante. Că a recunoscut, că regretă, că nu consumase alcool. Acuzarea nu are martori, nu are video. Dar eu am. Vă rog să nu mușamalizați cazul, vreau să fie pedepsit conform legii. Vreau ca băiețelul meu să fie ultimul copil ucis atât de crud. Și ucigașul este în libertate. Rog procurorului, judecătorului, oamenilor să fie trans la răspundere. E tot ce îmi doresc”, a spus femeia.

Femeia susține că șoferul care i-a lovit copilul cu mașina a angajat „cel mai bun avocat din oraș”.

Încearcă să scape cu bani. El spune că avea viteza de 60 km/h. Dacă veți urmări video, veți vedea că avea viteza de 100-120 km. Nu a frânat, au fost încălcate toate regulile. Nu i-a dat o șansă la viață. Micuțului meu i s-a oprit inima cupă 10 minute, în ambulanță l-au resuscitat pentru prima oară, iar la spital – a doua oară au încercat să îl readucă la viață. L-a ucis nu doar pe Danik, ci întreaga noastră familie”, a mai relatat mama lui Daniel.

StopHam a reușit să găsească un martor al accidentului.

Am auzit un zgomot puternic, de parcă s-ar fi lovit două mașini. Am văzut cum cade omul și mașina s-a oprit la circa 5 metri. Frâna s-a auzit după impact. M-am apropiat, am întrebat: ce ai făcut? Tânărul era treaz. Seara, din cauza că sunt copaci și lipsește un stâlp suplimentar, această regiune este întunecată. Dar s-au oprit două mașini, cum putea să nu se oprească și el”, a relatat bărbatul.

UPDATE (13:35) Poliția a publicat o precizare privind accidentul din 23 decembrie 2022, soldat cu moartea băiețelului de 10 ani. Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în cadrul căreia se întreprind multiple acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier. 

Șoferul care s-ar face vinovat de accident a fost audiat în calitate de bănuit.  Acesta și-a recunoscut vina. De asemenea au fost audiați atât mama minorului, cât și unul dintre martori. Au fost dispuse mai multe expertize care urmează a fi finalizate, atât expertiza medico-legală, cât și cea auto tehnică. După finalizarea anchetei, dosarul urmează a fi expediat în instanța de judecată pentru primirea unei decizii legale.

 

 

Amintim că un băiat de 10 ani a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Tragedia s-a produs în seara zilei de 23 decembrie, în jurul orei 18:50. Potrivit Poliției, un automobil de marca Lincoln, condus de un tânăr de 22 de ani, a lovit băiatul în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.

Copilul imediat a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă în urma traumatismelor suferite, a decedat.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: