VIDEO „Za Rossiu”? Războiul care a a împărțit în două tabere muzica rusească
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Za Rossiu”? Războiul care a a împărțit în două tabere muzica rusească

În timp ce unii interpreți din Rusia lansează melodii și clipuri prin care se opun războiului din Ucraina, în țară a demarat un maraton „muzical-patriotic” întitulat „Za Rossiu” („Pentru Rusia”). Pe durata a trei săptămâni, în peste 30 de orașe, vor evolua artiști pop, rock, de operă, barzi, în susținerea militarilor implicați în „operațiunea specială” desfășurată în Ucraina. Seria de concerte se va încheia pe 5 mai.

Primul concert a fost susținut la Novosibirsk de Serghei Galanin și trupa „SerGa”, Serghei Bobuneț și formația din Novosibirsk „Solnțe Maiak” („Солнце Маяк”). Liderul acesteia, Sveatoslav Melik s-a adresat către spectatori: „Eu susțin Rusia, aici trăiesc copiii mei, aici este toată istoria și viitorul meu… Le doresc tuturor să trăiască cinstit și să fie fericiți. Dacă țara are nevoie de noi, trebuie să o susținem”. 

Printre cei care urmează să evolueze în cadrul maratonului „Za Rossiu” sunt Nikolai Rostorguev, Dmitri Pevțov, Vasilii Gorello, trupa „Umaturman”, „Pilot”, „Samoțvetî”, Alexandr Ivanov, Denis Maidanov, Oleg Gazmanov, Viktoria Daineko, Anna Semenovici, Dmitrii Haratian, Alexandr Oleșko, Mark Tișman, Olga Kormuhina, Gleb Matveiciuk, ș.a.

De cealaltă parte, mai mulți interpreți ruși au publicat clipuri prin care fac apel la încetarea războiului din Ucraina.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: