VIDEO Zelenski, adresare către popor: De partea noastră este adevărul. Nu ne temem și nu vom ceda
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski, adresare către popor: De partea noastră este adevărul. Nu ne temem și nu vom ceda

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că frontierele Ucrainei rămân cele recunoscute pe plan internațional, în pofida oricăror declarații din partea Federației Ruse. Declarația a fost făcută în timpul unei adresări către popor, publicată seara târziu, după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat decretul privind recunoașterea oficială a „Republicilor Populare Donețk și Lugansk”.

Vladimir Zelenski a înregistrat adresarea pe fundalul hărții Ucrainei.

„În spatele meu este Ucraina cu frontierele sale recunoscute pe plan internațional. Și acestea vor rămâne la fel, în pofida oricărei declarații din partea Federației Ruse”, a declarat Zelenski.

Liderul de la Kiev a adăugat că ucrainenii rămân „calmi și cu încredere în sine”.

„Demult suntem pregătiți pentru orice. Nu sunt motive pentru o noapte fără somn”, a adăugat Zelenski.

Președintele Ucrainei a calificat acțiunile Rusiei drept o încălcare a suveranității și integrității teritoriale. Acesta a mai spus că Moscova va fi responsabilă de consecințele acestor decizii.

„Recunoașterea regiunilor ocupate Donețk și Lugansk nu înseamnă altceva decât retragerea unilaterală a Rusiei din acordul de la Minsk și ignorarea deciziilor adoptate în formatul Normandia”, a mai spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai spus că scopul Ucrainei este pacea.

„Noi optăm pentru pace, de partea noastră este adevărul. Nu ne temem de nimeni și nimic, nu vom ceda nimic nimănui. Nu este februarie 2014, este februarie 2022. Avem o altă țară, o altă armată. Scopul nostru – este pacea în Ucraina”, a mai spus politicianul.

***

În seara de 21 februarie, după un discurs de aproape o oră pe tema legăturii istorice dintre ucraineni și ruși, președintele rus Vladimir Putin a semnat decretul prin care sunt recunoscute în mod oficial, de către Rusia, „Republicile Populare Donețk și Lugansk”.

Drept reacție, UE a anunțat că va adopta sancțiuni împotriva Federației Ruse. Președintele american Joe Biden a semnat un decret prin care averea anumitor persoane este înghețată, iar legăturile comerciale cu cele două teritorii ocupate este interzisă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: