(VIDEO) Zelenski condamnă atacul asupra Hersonului: Armata rusă ucide „de plăcere”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Zelenski condamnă atacul asupra Hersonului: Armata rusă ucide „de plăcere”

Orașul ucrainean Herson a fost bombardat pe 24 decembrie. În urma atacului, cel puțin 7 persoane au fost ucise, iar 58 au fost rănite, dintre care 18 sunt în stare gravă. Acest lucru a fost raportat de administrația militară a orașului.

După cum au menționat autoritățile ucrainene, trupele ruse au atacat centrul Hersonului.

„Au atacat piața, centrul comercial, clădirile rezidențiale, clădirile administrative – locuri în care sunt cei mai mulți oameni. Nici măcar în apropiere nu există instalații militare. Acesta este un atac țintit asupra civililor”, a scris instituția.

Până acum, 7 persoane au murit, iar 58 de locuitori ai orașului au fost răniți, dintre care 18 sunt în stare gravă. În prezent, medicii luptă pentru viețile victimelor.

„Este probabil ca rețelele de socializare să eticheteze aceste fotografii drept „conținut sensibil”. Dar aceasta este viața reală a Ucrainei și a ucrainenilor. Țara teroristă continuă să poarte lumea rusă sub forma bombardării populației civile. Herson. Sâmbătă dimineața, în ajunul Crăciunului, în centrul orașului. Acestea nu sunt instalații militare, nu este un război conform regulilor. Aceasta este teroare, crime de dragul intimidării și plăcerii”, a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky.

La rândul său, administrația rusă a orașului Kahovka, regiunea Herson, ocupată de armata rusă, a raportat că trupele ucrainene „au dat cea mai puternică lovitură în timpul terorii militare a naționaliștilor împotriva civililor”. Centrul orașului, uzina de echipamente electrice de sudare, piața și zona înconjurătoare au fost lovite, relatează TASS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: