VIDEO Zelenski, mesaj pentru jurnalista care a înfruntat cenzura din presa rusă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski, mesaj pentru jurnalista care a înfruntat cenzura din presa rusă

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a adresat un mesaj pentru cetățenii Federației Ruse care „luptă cu dezinformarea” și în special jurnalistei Marina Ovsiannikova, care a întrerupt principalul buletin de știri al postului de televiziune „Pervyi kanal”, afișând în spatele moderatoarei o pancartă cu un mesaj împotriva propagandei.

Într-o adresare video, liderul de la Kiev a îndemnat rușii să lupte, înainte ca Federația Rusă „să se transforme în Coreea de Nord”.

Sunt recunoscător acelor ruși care nu încetează tentativele de a transmite adevărul. Celor care luptă cu dezinformarea și relatează adevărul. Releatează fapte reale prietenilor, apropiaților și rudelor. Și personal acelei tinere, care a intrat în studioul „Primului canal” cu pancarta împotriva războiului. Celor care nu se tem să protesteze, cât timp țara voastră nu s-a închis definitiv de restul lumii, transformându-se într-o enormă Coree de Nord. Trebuie să luptați, trebuie să nu ratați șansa”, a menționat Zelenski în rusă.

Amintim că imaginile în care o femeie apare în spatele prezentatoarei Ecaterina Andreeva cu o pancartă cu mesajul „Nu războiului, opriți războiul, nu credeți propagandei, aici vă mint” au făcut înconjurul lumii. Aceasta s-a dovedit a fi o angajată a postului de televiziune. După acest gest, ea a fost reținută, iar avocații ei s-au plâns că nu reușeau să afle unde a fost dusă.

Marina Ovsiannikova a fost reținută. Potrivit agenției TASS, organele de drept au inițiat o anchetă, pentru a stabili dacă acțiunile femeii cad sub incidența noii legi, care prevede până la 15 ani de închisoare pentru „răspândirea publică a informației false despre acțiunile forțelor armate ruse”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: