Avocații, de mai bine de 10 ore, nu o pot găsi pe angajata reținută de la „Pervîi Kanal”
Full Article 2 minutes read

Avocații, de mai bine de 10 ore, nu o pot găsi pe angajata reținută de la „Pervîi Kanal”

Avocații de mai bine de 10 ore nu o pot găsi pe angajata reținută de la „Pervîi Kanal”, care a intrat în studio cu un afiș prezentând un mesaj anti-război, comunică Meduza cu referire la avocatul Daniil Berman. 

Reținută în seara zilei de 14 martie, avocații nu o pot găsi pe angajata postului de televiziune rusesc „Pervîi Kanal”, Maria Ovsiannikova. Inițial, se știa că Ovsiannikova a fost dusă la departamentul de poliție Ostankino din Moscova. De cealaltă parte, poliția le-a spus activiștilor pentru drepturile omului că femeia nu se află la departament.

În noaptea de 15 martie, s-a aflat că reținuta a fost găsită în camera de serviciu a centrului de televiziune „Ostankino”. Când avocatul Ani Tsiskarishvili a reușit să ajungă acolo, nu a găsit-o pe Ovsiannikova.

Prin urmare, Berman a declarat pentru Meduza că până în dimineața zilei de 15 martie, avocații nu au reușit să o găsească pe Ovsiannikova.

De menționat că, la 14 martie, în timpul principalului buletin de știri de la postul de televiziune rusesc „Pervîi Kanal”, în studio a intrat o femeie cu un afiș cu mesaj anti-război. Aceasta a scandat – „Nu războiului”.

Totul s-a întâmplat în spatele prezentatoarei Ecaterina Andreeva. Ulterior, femeia s-a dovedit a fi angajată a postului tv – Maria Ovsiannikova. Potrivit OVD-Info, Ovsiannikova la scurt timp a fost reținută.

Mai târziu, pe o rețea de socializare, a apărut un video pe care Ovsiannikova l-a făcut înainte de acțiunea de la „Pervîi Kanal”. Ea a spus că îi este rușine că în ultimii ani a activat la postul de televiziune.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă. Rusia este o țară agresoare și o singură persoană este responsabilă de această agresiune. Acest om este Vladimir Putin”, a spus Ovsiannikova.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: