Zelenski propune Rusiei să îl ia pe Viktor Medvedciuk, „cumătrul lui Putin” în schimbul soldaților luați ostatici
Full Article 2 minutes read

Zelenski propune Rusiei să îl ia pe Viktor Medvedciuk, „cumătrul lui Putin” în schimbul soldaților luați ostatici

Viktor Medvedciuk, cel mai apropiat aliat al lui Putin în Ucraina, care reușise să evadeze din arest la domiciliu, a fost prins. Pe contul oficial de Twitter al Serviciului de Securitate al Ucrainei a fost publicată o fotografie cu acesta. Pentru a se camufla, el purta o uniformă a armatei ucrainene. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a propus Moscovei să îl ia pe Medvedciuk în schimbul soldaților ucraineni luați ostatici.

Viktor Medvedciuk, om de afaceri și parlamentar pro-Moscova, susținea până de curând că Putin este nașul fiicei sale.​ El a fost plasat în arest la domiciliu într-un caz de trădare înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Și președintele Vladimir Zelenski a făcut o postare cu Medvedciuk în cătușe.

În cadrul unei adresări video, liderul de la Kiev a propus Moscovei să îl ia pe Medvedciuk în schimbul soldaților ucraineni luați ostatici.

„Consider că este deosebit de cinic din partea sa să utilizeze haine de camuflaj. A încercat să se mascheze. Iată așa un „luptător”. Iată așa un patriot. Asta e, dacă Medvedciuk a optat pentru haine militare, cade sub incidenta legii marțiale. Propun Fed. Ruse să îl schimbe pe „băiatul lor” pe băieții noștri luați ostatici”, a menționat Zelenski.

***

Oligarhul Viktor Medvedciuk este liderul Platformei de opoziție Pentru Viață, cel mai mare partid de opoziție din Ucraina.

În martie, partidul a fost unul dintre cele pe care Zelenski le-a suspendat din cauza legăturilor sale cu Rusia. Autoritățile ucrainene l-au pus în arest la domiciliu, dar el a scăpat la trei zile după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: