Vlad Filat va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Vlad Filat va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova

Ex-premierul și liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, va candida la alegerile prezidențiale din octombrie. Informația a fost confirmată de către acesta, pentru NM, pe 3 iunie.

Precizăm că, anterior, portalul Tribuna a scris că Vlad Filat va candida la alegerile prezidențiale din toamna 2024. Decizia, potrivit sursei citate, ar fi fost luată la o ședință a Biroului Executiv Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, care a avut loc pe 31 mai.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 20 octombrie. Concomitent, se va desfășura și un referendum, în cadrul căruia cetățenii Republicii Moldova vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

Printre cei care au anunțat deja oficial că vor candida se numără:
– Maia Sandu (actuala președintă a țării)
– Tudor Ulianovschi (ex-ministru de externe în guvernul Filip)
– Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de interne)
– Vlad Filat (lider PLDM)

Printre cei care au declarat că iau în considerare posibilitatea de a candida la funcția de șef al statului, însă nu au luat o decizie finală se numără:
– Ion Chicu (președintele PDCM, ex-premier)
– Renato Usatîi (liderul „Partidului Nostru”, ex-primar de Bălți)


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: