Vladislav Clima este noul președinte al Curții de Apel Chișinău. Igor Dodon a semnat decretul
Full Article 2 minutes read

Vladislav Clima este noul președinte al Curții de Apel Chișinău. Igor Dodon a semnat decretul

Vladislav Clima este noul președinte al Curții de Apel Chișinău. Un decret privind numirea sa în funcție a fost publicat pe 4 septembrie în Monitorul Oficial, scrie Ziarul de Gardă.

Documentul se pare că a fost semnat pe 2 septembrie. Potrivit decretului, Clima este numit pe o perioadă de 4 ani, iar decretul intră în vigoare astăzi, la data publicării.

Amintim că, pe 28 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a votat pentru numirea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, în pofida protestelor organizate de Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr.

Pe 3 august, PAS, în frunte cu Maia Sandu, au organizat un flashmob în fața sediului președinției. Aceștia i-au cerut președintelui Igor Dodon să nu semneze decretul pentru numirea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Membrii PAS au scandat „rușine”, „Clima și Dodon la tomberon” și „Dodon, nu semna”. Aceștia și-au îndemnat susținătorii să semneze o petiție prin care să îi ceară șefului statului să nu semneze decretul pentru numirea lui Vladislav Clina în funcția de președinte al Curții de Apel.

Vladislav Clima s-a făcut remarcat pe 21 iunie 2018, când a decis menținerea deciziei primei instanțe privind anularea alegerilor primarului municipiului Chișinău, scrutin câștigat de Andrei Năstase.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: